Meniu

Ne pare rău, nu este nimic în coș.

Politica confidentialitate

Conform cerinţelor Regulamentului 679/2016 privind protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Distileriile Tomsani SRL (“Parinca”) are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi.

Modificări ale documentului

Această informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este actualizată periodic; orice noua modificare va fi afisata de site-ul nostru web www.parinca.ro.

Data ultimei actualizări: noiembrie 2021

Cum ne puteți contacta

Opinia dvs. este importantă pentru noi. Dacă aveți întrebări cu privire la informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal, ne puteți trimite solicitarea dvs. prin email la adresa comenzi@parinca.ro.

Site-ul parinca.ro folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii eronate a informațiilor care se află în controlul parinca.ro. Parinca.ro va depune toate eforturile și va lua toate măsurile necesare împotriva pierderii de informații cauzate de „bug”-uri sau erori ale softului cu care este conceput şi găzduit site-ul parinca.ro.

Parinca.ro poate conține link-uri către alte site-uri și nu este responsabil de politica de confidențialitate practicată de acestea. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali şi a celorlalte informații referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Modalitățile expuse mai jos se aplică doar în cazul informațiilor colectate pe PARINCA.ro.

In cazul plătii online cu cardul, datele sunt procesate prin procesatori autorizati. PARINCA.ro NU stochează informații despre cardul dumneavoastră.

Prin completarea datelor dvs. în formularul de creare de cont și/sau de Comandă, alegeți să acceptați ca datele dvs. personale să fie incluse în baza de date a Distileriile Tomsani SRL şi vă veți da acordul expres şi neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate şi prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de către Distileriile Tomsani SRL , afiliatii şi colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de către acestia de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor şi serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire şi monitorizare a vanzarilor şi comportamentul consumatorului.

In urma oricărui acord dat, aveți dreptul in orice moment să reveniți asupra acordului anterior exprimat si să vă modificați optiunile.

Scopul colectării datelor

Colectăm datele dvs. cu scopurile:

• marketing (inclusiv marketingul direct) constand in efectuarea de comunicari comerciale si comercializarea produselor si serviciilor publicate pe Site, precum si a produselor si serviciilor PARINCA prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman;
• in scopul furnizarii serviciilor sau produselor prezentate pe Site, incluzand procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorului, facturarea, recuperarea debitelor, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor;
• stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta PARINCA sa imbunatateasca relatia cu utilizatorii/abonatii/cumparatorii;
• prelucrarea acestor date si informatii personale de catre PARINCA in vederea efectuarii de studii de piata, statistici;
• monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului;
• evaluarea produselor si serviciilor oferite;
• alte activitati intreprinse de PARINCA si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea utilizatorului.

PARINCA.ro poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletter şi poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale. PARINCA.ro nu este de acord şi nu promoveaza SPAM-ul.

Distileriile Tomsani SRL poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla în relatii de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate în siguranta şi ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei în vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor şi serviciilor noastre, asigurători.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate şi către Parchet, Politie, Instantele judecatoresti şi altor organe abilitate ale statului, în baza şi în limitele prevederilor legale şi ca urmare a unor cereri expres formulate.

Prin intermediul Site-ului utilizatorii pot furniza PARINCA informatii referitoare la date personale (precum nume, adresa, adresa de e-mail, numere de telefon), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile publicate pe Site, dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.
PARINCA are dreptul de a dezvalui informatia unor terte persoane, in conditiile legii.

PARINCA certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de lege privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Drepturile prevazute de lege va sunt garantate.

Dreptul la informare

Puteti solicita oricand informatii cu privire la datele dvs. cu caracter personal prin utilizarea oricareia dintre caile de contact precizate pe site-ul nostru.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Aveți dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le deține PARINCA în legătură cu dvs. Pentru a face această cerere vă rugăm să folosiți adresa comenzi@PARINCA.ro. Ca alternativă, puteți contacta echipa de Relații cu Clienții pentru a fi indrumat corespunzator.

Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal

Aveți dreptul de a rectifica datele deținute în legătură cu dvs. Dacă datele pe care le deținem cu privire la dvs. trebuie actualizate sau în cazul în care considerați că acestea pot fi incorecte, vă puteți autentifica pe site-ul PARINCA.ro si puteti corecta aceste date sau puteti sa ne scrieti la adresa comenzi@PARINCA.ro.

Dreptul de a restricționa utilizarea datelor dvs. cu caracter personal

În cazul în care considerați că datele pe care le deținem cu privire la dvs. sunt incorecte sau considerați că nu ar trebui să prelucrăm datele dvs., în anumite circumstanțe, veți avea dreptul de a ne cere restricționarea prelucrării.

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveți dreptul de a putea lua cu dvs. datele proprii pe care ni le-ați comunicat în anumite circumstanțe.

Dreptul de opoziție la utilizarea datelor cu caracter personal

În anumite circumstanțe, aveți dreptul de a vă opune prelucrării de către PARINCA a datelor dvs. cu caracter personal. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială).

Dreptul de ștergere

PARINCA urmărește să prelucreze și să păstreze datele dvs. doar atât timp cât acest lucru este necesar. În anumite circumstanțe, aveți dreptul de a ne solicita să ștergem datele dvs. cu caracter personal pe care le deținem. Dacă avem temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, datele dvs. vor fi prelucrate în continuare.

Oricare dintre drepturile dvs. se pot exercita, pe baza unei solicitari scrise (email)

SIGURANTA TRANZACTIILOR

Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice, si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil. Toate informatiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonatilor sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor/abonatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.

Firewall

Accesul la sistemele Societatii (servere) este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori/abonati, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii.

Confidentialitatea tranzactiilor

Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de utilizator/abonat sunt confidentiale, Societatea luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la tranzactii si doar cand acest lucru este absolut necesar.

Solutii de plata securizate

Produsele/serviciile de pe acest site web sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de MobilePay. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:

• MobilePay garanteaza securitatea sistemelor informatice.
• Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu vor fi transferate sau stocate pe serverele PARINCA sau pe serverele MobilePay.
• In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

POLITICA DE SECURITATE A DATELOR

In accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, doar in cazurile in care este necesara obtinerea unui “nume de utilizator” sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.

In cazul in care informatiile nu sunt adevarate, inexacte sau incomplete, PARINCA isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta contul dumneavoastra fara nici o notificare prealabila. Utilizatorii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari.

Conform Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002, PARINCA respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal si anume:

a) Identificarea si autentificarea utilizatorului

Prin utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea PARINCA.ro, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice. Identificarea se poate face prin autentificarea in contul de utilizaotr. Conturile de utilizator nefolosite o perioada mai indelungata trebuie dezactivate si distruse dupa un control prealabil intern al PARINCA. Perioada dupa care codurile trebuie dezactivate si distruse se stabileste de operator. Orice cont de utilizator este insotit de o modalitate de autentificare. Autentificarea poate fi facuta prin introducerea unei parole. Parolele sunt siruri de caractere. Cu cat sirul de caractere este mai lung, cu atat parola este mai greu de aflat. La introducerea parolelor acestea nu trebuie sa fie afisate in clar pe monitor.

b) Tipul de acces

Utilizatorii trebuie sa acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorii trebuie sa stabileasca tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. PARINCA va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale.

c) Colectarea datelor

Colectarea datelor se face prin introducere directa de catre persoana vizita prin completarea formularelor disponibile pe site-ul companiei. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de PARINCA.

PARINCA va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare PARINCA va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

d) Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre societate. PARINCA utilizeaza proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale, iar in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, isi va impune masuri de securitate suplimentare.

X