Meniu

Ne pare rău, nu este nimic în coș.

Seturi cadou cu palincă și pahare pentru cei dragi de Paște

Seturi cadou cu palincă și pahare pentru cei dragi de Paște

Sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune și nu știi ce cadouri să pregătești pentru rudele și prietenii care te-au invitat să petreceți timpul împreună, în jurul mesei, ciocnind pahare de palincă și împărțind felii de cozonac? Special pentru tine am pregătit acest articol cuprinzător cu idei de cadouri care cu siguranță vor face o deosebită plăcere destinatarilor lor!

Fiind vorba de zilele de Paște care se sărbătoresc în general savurând bucate alese și băuturi pe măsură, ca daruri pentru cei dragi vă propunem să oferiți seturi compuse din băuturi alcoolice tari și pahare de degustare potrivite fiecărui tip de băutură în parte.

Iar pentru a alege mai ușor paharele perfecte în funcție de băutura pe care vrei să o oferi, ți-am pregătit mai jos o listă cuprinzătoare cu informații care garantat îți vor simplifica căutările.

Cum să alegi setul perfect de pahare de palincă?

Știi deja că cea mai bună palincă este palinca de prune sau alte fructe, fabricată după metode tradiționale, 100% naturală, fără niciun fel de aditivi, coloranți sau potențiatori de aromă. Cu alte cuvinte, acea palincă pe care obișnuiau să o fabrice străbunii noștri și pe care o fabricăm și noi acum în distileria noastră. Mai știi că temperatura ideală la care poți servi palinca este de 16-19 grade Celsius și de asemenea cunoști mai bine ca oricine faptul că bucatele care acompaniază palinca din paharul tău îți pot influența mult experiența de degustare. Dar știai că și paharele joacă un rol foarte important atunci când bei palincă?

În magazinul nostru găsești nenumărate feluri de palincă, din prune, din gutui, din pere, cu sau fără fructe în sticlă, sortimente tradiționale sau mai deosebite, dar și o gamă variată de pahare palincă

Când alegi un set de pahare de palincă care să însoțească sortimentul tău preferat de palnică ce urmează să-l oferi unei persoane dragi, poți opta pentru pahare a căror formă îți aduce aminte de o lalea. Astfel de pahare concentrează cel mai bine aromele băuturii pe care o conțin și le aduc spre nasul degustătorului, suficient de mult încât acesta să se îndrăgostească de palinca ce urmează s-o bea înainte ca primul strop din aceasta să-i atingă buzele.

Mai poți opta pentru pahare clasice de shot-uri, exact ca cele în care ai servi de exemplu tequila. La urma urmei, și palinca se bea rapid, în cantități mici, de preferat înainte de masă, la prânz sau seara, ca să-ți sporească pofta de mâncare și să te îmbie să te servești din bucatele de sărbătoare din fața ta. 

Cum să alegi setul perfect de pahare de whisky?

Dacă darul pe care urmează să-l oferi gazdelor tale include și o sticlă de whisky bun, mai adaugă și un set de pahare whisky clasice și garantat vei face o impresie extraordinară. Iubitorilor de whisky le recomandăm pahare whisky Timeless, destul de generoase ca volum, numai bune pentru uz casnic și cu un aspect clasic, atemporal. 

O idee bună sunt și paharele Elysia, cu un design ușor ieșit din comun, dar care respectă cele mai importante caracteristici ale paharelor de whisky, cum ar fi corpul robust, liniile drepte și gura largă, o siluetă ideală pentru a adăposti cuburi de gheață. 

Astfel de pahare de whisky, împrumutate parcă dintr-un film vechi cu spioni, oferă mesei un aspect elegant și păstrează calitățile băuturii intacte mai mult timp. Sticla lor de înaltă calitate lasă lumina să pătrundă în interior, făcând lichidul din pahar și cuburile de gheață să strălucească într-un mod seducător. De asemenea, greutatea lor se simte confortabil în mână, trezind în inima degustătorului sentimente de familiaritate, anticipare și extaz.

Cum să alegi setul perfect de pahare de coniac?

Puține lucruri sunt mai plăcute decât să savurezi un pahar de coniac în compania prietenilor, captivat de o discuție plăcută și eventual învăluit într-un miros parfumat de trabucuri scumpe. O astfel de experiență poate fi finalul perfect al unei mese de sărbătoare, un mod de a celebra onoarea de a-i avea pe toți cei dragi aproape și de a te bucura de tot ce ți-a oferit mai bun viața. 

Aprecierea unei băuturi fine așa cum este coniacul este o formă de artă, în care atât procesul de servire, precum și metoda de degustare necesită o anumită pregătire. Începând cu turnarea băuturii în pahar în unghi drept și până la eliberarea buchetului de arome, tot ceea ce ține de experiența de savurare a unui coniac este un proces complex, dar deosebit de satisfăcător. Iar, alegerea paharelor potrivite de coniac poate îmbogăți și mai mult o experiență deja minunată.

Probabil cele mai populare și cele mai des folosite tipuri de pahare pentru coniac sunt paharele Bistro din colecția noastră de pahare coniac, clasicul snifter american, care și-a câștigat mulți admiratori pretutindeni în lume. Acest prieten sofisticat al coniacului farmecă orice amator de băuturi fine. Vasul ca un bulb permite aromelor din coniac să se adune și să se concentreze, transformând fiecare înghițitură într-o surpriză aromată și plăcută. Clasicul snifter pentru coniac este un pahar nu mic, dar modest ca dimensiuni, cu un picior scurt și cu un suport ce se odihnește perfect în palmă. Niciun iubitor de coniac care se respectă nu ar accepta să bea coniac din alt tip de pahar. Așadar, dacă vrei să faci cuiva cadou o astfel de băutură, acestea sunt paharele cele mai potrivite cu care să oferi darului tău un caracter desăvârșit.

Acest tip de pahar se pretează și pentru servirea țuicii și reprezintă echilibrul perfect între estetică și caracterul practic. Este imposibil ca băutor de coniac să negi aerul clasic, tradițional al acestor pahare și să nu recunoști că te simți minunat mirosind și sorbind coniac dintr-un astfel de vas excepțional. 

Poate că par fragile, dar să știi că clasicele snifters pentru coniac se descurcă fără probleme în mașina de spălat vase, fiind astfel un cadou fără pretenții. Piciorul lor scurt, dar robust, reduce mult șansele de răsturnare a paharului în timpul spălării și mai ales în timpul degustării, în timp ce marginea delicată a buzei, cu un finisaj lustruit oferă o experiență confortabilă în timpul băutului.

Cum să alegi setul perfect de pahare de apă?

Să nu uităm nici de paharele de apă plată care ne ajută să ne păstrăm hidratați pe tot parcursul unui astfel de eveniment. Te invităm să descoperi în vasta noastră colecție de pahare, pahare apa simple, dar foarte elegante, ideale pentru a completa o experiență deosebită de degustare. Paharele de apă din colecția noastră au diverse forme și dimensiuni, astfel încât este imposibil să nu găsești ceva care să se potrivească perfect cu gusturile tale sau ale persoanei căreia dorești să faci un cadou. 

Dacă nu știi către ce să te orientezi, sfatul nostru este să optezi pentru niște pahare de apa Allegra sau Casablanca, de aproximativ 400 ml, care se încadrează bine în orice decor, oferind mesei un aer atemporal. Poate că ți se par relativ mari ca dimensiuni, dar astfel de pahare atât de încăpătoare te ajută de fapt să faci loc la masă deoarece, odată pline, anulează necesitatea de a mai avea sticle de apă pe masă alături de cele de palincă, țuică, vin sau oricare alte băuturi ai în plan să mai servești musafirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X